17000 льотних годин: чим прославився британський майор

Джерело: Gazeta.ua

Британський майор Крістофер Дрейпер на позиченому одномоторному літаку пролетів 3 жовтня 1931 року під двома мостами через річку Темзу у Лондоні. Так протестував проти поганого ставлення влади до ветеранів війни.

38-річний майор Крістофер Дрейпер планував пролетіти під усіма чотирнадцятьма, але через погану погоду не вдалося здійснити задумане. Так протестував проти нешанобливого ставлення уряду до ветеранів Першої світової, учасником якої був. Дрейпера під час війни називали "шаленим майором" через повітряну акробатику в небі, яку він виконував на літаку.

Після війни він став кінозіркою завдяки своїй роботі як пілот-каскадер і як актор. Деякий час працював британським секретним агентом і навіть подвійним агентом нацистської Німеччини. Його познайомили з Адольфом Гітлером. Він повернувся до ВМС під час Другої світової війни. За свою кар'єру зареєстрував понад 17000 льотних годин на 73 типах літаків.

1953 року він знову повторив свій попередній протест, пролітаючи під 15 мостами Темзи. Його заарештували, звинуватили в занадто низькому польоті в міській місцевості і дали штраф. Дрейпер помер у 1979 році у Лондоні.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі