Децентралізація на Волині: хто розподілятиме кошти та як формуватимуться бюджети?

Децентралізація на Волині:  хто розподілятиме  кошти та як формуватимуться бюджети?
  1. Новина відноситься до:

Днями у приміщенні обласної ради пройшов семінар щодо децентралізації. Зібралися послухати киян та місцевих чиновників, які відповідають за об’єднання територіальних громад, голови сільрад та представники райдержадміністрацій. Лідія Євтушенко із Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також координатор групи транскордонного і міжрегіонального співробітництва Платформи громадянського суспільства Договору про асоціацію Україна-ЄС Ростислав Томенчук розповіли про нюанси децентралізації й об’єднання територіальних громад, а також про те, хто буде розподіляти кошти та яким чином формуватимуться бюджети після децентралізації.

«Коли розпочали говорити про децентралізацію в Україні, тему підхопили російські ЗМІ і нав’язували думку про федералізацію. Ми боялися, що люди не розумітимуть різниці між цими поняттями. Проте зараз бачимо, що навіть східні та південні області не зацікавлені у федералізації», – відзначив Ростислав Томенчук.

Представниця Мінрегіонбуду Лідія Євтушенко розповіла, що на місцях помилково думають, що децентралізація – це прокрустове ложе, ніби всіх заганяють під одну мірку. На переконання Євтушенко, це не так. І особливості об’єднання та децентралізації будуть різнитися у регіонах.

«Не всі ще в Україні розуміють, що час реформ уже давно настав, потрібно тільки реформу робити, – зазначила Лідія Євтушенко. – Країни ЄС розпочали реформування після Другої світової, хто й пізніше, а тепер рівень життя у них значно вищий, ніж у нас. На семінарі ми хочемо показати, як реформування відбувалося у тих країнах і що вже зроблено в Україні».

За словами Лідії Євтушенко, це вже 20-й семінар у співпраці і майже у кожній області виникали побоювання щодо об’єднання територіальних громад.

 «Є такий стереотип, що українське село занепадає і з реформою воно занепаде остаточно. Сільські голови переймаються тим, втратять вони свою роботу чи ні. Реформа передбачає передання повноважень на місця, значить, і сільські голови будуть потрібні. Однак особливість цієї реформи полягає в усвідомленні відповідальності. У держбюджеті на 2015 рік закладено додаткові кошти. Тобто кошти на проведення реформи вже є. І ті громади, які усвідомили, що тепер це їхня відповідальність, їхні можливості – почали ефективно використовувати ці кошти. Тепер потрібно усвідомити, що на місцях самі собі господарі, і якщо потрібно розробити філіали виконавчого комітету у віддаленому селі, щоб наблизити до громадян якісні послуги, то їх таки потрібно робити там. Бо це наші кроки до Європи», – зазначила Лідія Євтушенко.

Ростислав Томенчук підкреслив, що кричуща проблема в тому, що люди не вивчають законодавство.

«Страхи у людей виникають через те, що вони навіть не читають закони. На місцях мають бути ефективні менеджери, які розу­міють, як працювати з громадськістю, з інвесторами, де і як залучати ресурси», – відзначив Томенчук.

Керівник Офісу Реформ у Волинській області Анатолій Пархом’юк розповів, що обласна рада уже ухвалила перспективний план розвитку громад. Він не є остаточною версією і його треба ще доопрацьовувати.

Збільшення ресурсної бази об’єднаних територіальних громад планується через передачу з державного бюджету плати за надання адмінпослуг та держмита. Окрім того, за місцевими бюджетами закріплюється 100% податку на майно, землю, транспорт та включення до оподаткування некомерційного майна. Кошти можна буде отримати через впровадження збору з роздрібного продажу підакцизних товарів за ставкою 5% від вартості реалізованого товару, закріплення за місцевими бюджетами 60% податку на доходи фізичних осіб, передачу до бюджету територіальної громади 25% екологічного податку. Разом з тим, до бюджету спрямовуватимуться 100% єдиного податку та 100% податку на прибуток установ і фінустанов комунальної власності.

Щодо фінансів територіальної громади, то після об’єднання вона зможе здійснювати місцеві та зовнішні запозичення й використовувати кошти Державного Фонду регіонального розвитку для формування інфраструктури. Держава гарантує фінансову підтримку слабшим громадам через надання базової субвенції.

Ростислав Томенчук додав, що Міністерство регіонального розвитку врахує пропозиції усіх громад.

«Перспективні плани, які затверджують у різних областях держави, не є кінцевими, вони вдосконалюватимуться, аби покращити умови сіл та селищ після об’єднання, – наголосив Томенчук. – Ті області, які не ухвалили перспективний план розвитку, грошей від держави не отримають, а кошти розподілять між тими областями, які готові до об’єднання».

Томенчук також додав, що до проведення місцевих виборів уже планують створити в областях п’ять територіальних громад.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі