У Луцьку дітей навчали оригінальній техніці малювання

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Традиційний суботній майстер-клас відбувся у книгарні «Є». Цього разу художниця Ірина Сардак-Бондарук розповіла дорослим та дітям про секрети розмальовування листя.

Осіння пора багата на ці природні полотна, які вражають тональністю теплих кольорів – жовтого, коричневого, червоного. То ж їх можна використовувати для втілення оригінальних художніх фантазій. До того ж, майстер-клас є продовженням еко-тематики попередніх занять. Усі вони об’єднані ідеєю, що природа – це скарбниця, яка дає нам усе необхідне і, водночас, потребує нашого захисту.

Заняття розпочалося із практичних порад майстрині. Ірина Сардак-Бондарук розповіла, що для малювання підходить листя будь-яких дерев: дубове, кленове, липове тощо. Все залежить від форми імпровізованого полотна – яка більше до вподоби художнику.

Теж саме і з фарбами – можна використовувати найрізноманітніші. А як нема ніяких, - усміхається Ірина, - то і білий фломастер підійде, і навіть звичайний коректор. Головне тут – емоції та композиційна геометрія візерунків, які, сплітаючись, виражають образи підсвідомого. Недарма майстриня, розповідаючи про техніку малювання, пригадує ідеї відомого психолога Карла Юнга. Та й і з арт-терапією таке малювання можна порівняти – коли дитячі пальчики зосереджено виводять різноманітні лінії та фігури, які мимоволі виникають у їхній уяві.

Оскільки під час майстер-класу використовувалися акрилові фарби, то розмальовані листочки можуть бути не лише прикрасою. З них вийдуть чудові оригінальні закладки для книг, адже акрил, не залишає слідів і безпечний для паперових сторінок.

Фото Олександра Дурманенка.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі