Красуня з Волині, яка підкорила світ

Джерело: Діаспора

Польська акторка АЛІЦІЯ БОБРОВСЬКА, народжена у Вододимирі-Волинському стала віце-міс світу у 1958 році. І хоча її зв'язок з Україною обірвався, коли їй виповнилося 9 років і її родина виїхала до Польщі, все ж вона скрізь вказувала як свою малу батьківщину Володимир-Волинський.

Аліція Бобровська народилась в 1936 р. в місті Володимирі-Волинському, де й жила до переїзду до Польщі в 1945 році. Вона з дитинства мріяла про акторську кар'єру, тож вступила на акторський факультет у Кракові. На цьому етапі в її єитті і з'явилися конкурси краси. Спершу її обрали найсивішою студенткою Кракова в 1956 р., згодом вона стала віце-міс Балтійського узбережжя.

Через рік на першому повоєнному конкурсі "Міс Полонія", який проходив у Кракові в 1957 р., Аліція здобула перемогу і відтак взяла участь у конкурсі "Міс Всесвіт" в 1958 р. у Каліфорнії (США). Тут вона стала четвертою віце-міс Всесвіту, зачарувавши самого Марлона Брандо, який був членом журі. Імперія косметики Max Factor запропонувала Бобровській стати обличчям бренду на рік. Та 22-річна студентка відмовилася від перспектив в індустрії краси США і натомість закінчила навчання та почала акторську кар'єру.

Кінодебют Аліції відбувся в 1960 р. у фільмі «Сучасна історія». Потім були ролі у стрічках «Подружжя з розуму», «Канікули ката», «Його дві дружини», «Велике кохання Бальзака», «Париж-Варшава без візи», «Сучасна історія». Також вона працювала на телебаченні та в театрах Польщі. телебаченні в ролі телеведучої. Також вона спробувала себе в ролі дружини та матері.

Але на цьому історія Аліції Бобровської не завершилась. По 20 роках шлюбу на початку 1980-х років вона розлучилася та емігрувала до США. І стала там... медсестрою, пропрацювавши за новим фахом понад 10 років. Вже на пенсії вона захопилася 3D-графікою, яку поєднує з малюванням та різьбленням по дереву.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі