Голова ОДА не хоче «тратити» гроші на зарплати бюджетникам

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик 3 листопада під час наради з питань реалізації проектів з регіонального розвитку в режимі відеоселектору звернувся до міських і районних голів області.

Він висловив нерозуміння, на яких підставах керівники районів і міст планують витратити державні кошти ІІ-го траншу стабілізаційної дотації на виплату заробітної плати бюджетникам, пише Під прицілом.

На думку Володимира Гунчика, кошти стабілізаційної дотації мають бути витрачені на розвиток регіонів, а заробітну плату можливо виплатити з коштів перевиконаних місцевих бюджетів.

«Моя позиція дуже проста – у вас всіх є перевиконання місцевих бюджетів, будь ласка, використовуйте їх на зарплату.  А стабілізаційна дотація повинна бути направлена на розвиток. Якщо у когось є інша мотивація – будь ласка, я готовий з кожним керівником району зустрічатись. І змотивуйте мені, чому я повинен кошти державного бюджету сьогодні потратити на виплату заробітної плати в містах і районах?», - заявив Володимир Гунчик.

Він наголосив, що кошти на заробітну плату передбачені у 80 відсотках пропозицій, направлених до Волинської облдержадміністрації. Так, наприклад, місто Луцьк та Турійський район запланували кошти лише на заробітну плату з нарахуваннями. Натомість інші райони, окрім зарплати, запланували також облаштування садочків і шкіл, підготовку до зими, ремонти соціально-важливих об’єктів, та ін.

Володимир Гунчик наголосив, що наразі готовий надати дотацію лише Ковельському району, адже інші не спромоглись оформити звернення належним чином.

Тож голова Волинської ОДА дав міським і районним головам час до кінця 4 листопада, аби належно оформити звернення та довести крайню необхідність виділення коштів на заробітні плати.


 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі