У Луцьку вперше відбудеться Фестиваль думок

29 вересня на луцькому іподромі відбудеться унікальний захід – Фестиваль думок.

Фестиваль думок – це захід, якого ще не бачив Луцьк. Фестиваль у такому форматі з великим успіхом відбувається у скандинавських країнах та Естонії. Рік тому він доїхав і до України, а цьогоріч Луцьк має нагоду вперше відчути увесь інтелектуальний та емоційний запал в обговоренні найбільш важливих, актуальних і гострих питань, що хвилюють волинян.

Ідея заходу полягає у тому, щоб дискусії, що тривають у суспільстві, були аргументованими й продуктивними; активісти пропонували шляхи вирішення проблем; представники громади навчилися слухати один одного.

На Фестивалі пануватиме атмосфера відкритості, де кожен/кожна має право висловити свою думку.

"Ми пропонуємо лідерам неурядових організацій, активістам, мешканцям, владі зібратись на одному майданчику для відкритого обговорення викликів, що стоять перед громадою, регіоном, країною. Під час фестивалю буде можливість подискутувати на різні теми, які є найбільш хвилюючими, гострими та актуальними для волинян. Вартим уваги є той факт, що теми обрані якраз самими мешканцями через проведення онлайн-анкетування", – зазначають організатори.

В рамках фестивалю Ресурсний центр ГУРТ презентує майданчик для обговорення спроможності громад відповідати викликам цифрового світу. Так, учасники та відвідувачі платформи "Громада у смартфоні" зможуть обговорити питання кібербезпеки, відкритих даних та розвитку інструментів електронного врядування.

Крім дискусійних майданчиків, під час фестивалю відбуватимуться воркшопи, працюватиме дитяча зона та алея громадських організацій. Родзинкою фестивалю стане фотовиставка, присвячена громадським діячам Волині.

Початок заходу – об 11.00.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі