У Латвії відкрили виставку картин Романа Сущенка

Джерело: Укрінформ

У латвійському Музеї окупації в понеділок відкрилася виставка "Мистецтво за ґратами", на якій представлені малюнки українського журналіста Романа Сущенка, якого майже три роки утримували у російській в’язниці за політично вмотивованим звинуваченням.

На відкритті виставки Посол України в Латвійській республіці Олександр Міщенко підкреслив високі людські якості українських політв’язнів. Зокрема, у творчості журналіста, на його думку, можна знайти прояв і духовного опору.

На виставці презентовані 20 малюнків Романа Сущенка, створених ним у в’язницях. Працюючи над ними, Сущенко використовував підручні засоби: лушпиння цибулі, сік буряка, чай, пральний порошок, кетчуп, фарбу з кулькової ручки, тощо.

Малюнки Сущенка раніше вже демонструвалися на виставках у Києві, Брюсселі, Нью-Йорку, Варшаві, Паризі, Празі, Кишиневі, заплановані виставки у Гданську та Страсбурзі.

Виставка організована Ukrainas atbalsta biedrības/Товариством допомоги Україні, Посольством України в Латвії та латвійським Музеєм окупації. Триватиме вона до 9 жовтня.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі