На Житомирщині виявили місце масового поховання солдатів, які загинули в липні 1941-го року

Джерело: Рупор Житомира

7 вересня група «Пошук» відпрацювала інформацію з Бердичева про знайдених солдат РСЧА. Місце робіт: приватні садиби жителів села Бердичівського району.

В Житомирській області виявили місце масового поховання солдатів РСЧА, які загинули в липні 1941-го року. ФОТО


У першій ямі було встановлено місце масового поховання солдатів РСЧА, які загинули в липні 1941-го року. У ямі знаходились розбиті останки 11! (одинадцяти) солдатів.

Солдати лежали один на одному в хаотичному порядку. Місцевий ґрунт знищив значну частину середніх та мілких кісток. Перед тим як скинути в яму - з солдатів були зняти ремені з підсумками, військова амуніція, каски, протигази та інше. При них було знайдено: трофейну німецьку флягу, 3 котелка, 2 кружки, 2 ложки, залишки шинелей, компас, значок "Ворошилівський стрілець", ЗІП до ДП-27 та фурнітура.

При солдатах не було жодного смертного медальйону, і тому вони назавжди залишаться невідомими.

В Житомирській області виявили місце масового поховання солдатів РСЧА, які загинули в липні 1941-го року. ФОТО


У другій ямі було знайдено останки солдата РСЧА, який загинув у липні 1941-го року. При солдаті було знайдено: алюмінієву флягу, саперну лопатку, підсумки, дзеркальце, залишки газети та медальйон типу ладанка. Нажаль стан медальйону був дуже жахливий та не залишив воїну жодного шансу бути встановленим.
Примітне те, що солдат знаходився на стежці по котрій господиня обійстя ходила більше 70-и років.

Загалом за виїзд було піднято останки 12 солдатів РСЧА.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі