У Шотландії шукають кістки відьми, які викрали понад 150 років тому

Джерело: Gazeta.ua

Шотландські поліцейські розшукують кістки відьми Ліліас Еді. Їх викрали ще у XIX ст. Череп жінки зник у 1940-х. Відновити її зовнішній вигляд вдалося за його фотографіями.

 

Ліліас звинуватили у відьомстві 1704-го. Сусіди запевняли, що чаклунка наводила порчу та мала статевий контакт із дияволом.

Її мали спалити на вогнищі, але жінка скоїла самогубство у тюремній камері. Налякані жителі поховали її у грубій каламутній могилі на узбережжі Шотландії, покривши місце поховання великим каменем. Люди того часу вірили, що диявол може повернути своїх послідовників із мертвих у вигляді зомбі, щоб переслідувати живих, якщо вони не будуть поховані належним чином.

Влада Шотландії зазначає, що якщо вдасться знайти залишки, то їх додадуть до поховання, над яким встановлять пам'ятник тисячам чоловікам і жінкам, які загинули від рук кривавої інквізиції.

Нагадаємо, що Папа Римський Павло ІІІ 21 липня 1542-го прийняв закон, яким фактично наділяв кардиналів-інквізиторів необмеженою владою "захищати" віру. Європою прокотилася хвиля кривавих відьомських процесів. Святій інквізиції рекомендували виступити проти диявола у всеозброєнні. Зізнання від підозрюваних отримували тортурами, а "винних" спалювали на вогнищах.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі