У Львові відновлюють легендарну мозаїку

Джерело: Українська правда

У Львові розпочали відновлювати легендарну мозаїку "Море і риби" народного художника України Володимира Патика, яку зруйнував забудовник. 

У Львові почали відновлення легендарної мозаїки.

У міськраді планують повністю відновити витвір за 2-3 місяці. Обіцяють, що близько 70% мозаїки залишаться автентичними. Усі роботи фінансує компанія-забудовник, яка після отримання дозволу на реконструкцію будівлі повністю знищила роботу художника.

За словами сина автора роботи Остапа Патика, технічно відновити фреску можливо. Для відновлення мозаїки використають збережені елементи, а якщо їх забракне, то радянську мозаїку. Окрім цього, Остап Патик пропонує створити меморіальну кімнату батька. 

Також у цій будівлі забудовник пообіцяв облаштувати місце для дитячого мистецького простору. 

У Львові почали відновлення легендарної мозаїки.Робота Володимира Патика поєднувала у собі різні техніки та матеріали, такі як скло і кераміку.

Скандальний львівський забудовник повністю зніс будівлю першого львівського супермаркету "Океан", який прикрашала фреска-акваріум народного художника України Володимира Патика. Власники планували змінити фасад та обіцяли зберегти мозаїку. 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі