Представили офіційний трейлер фільму про Голодомор «Ціна правди»

Джерело: Громадське

Команда художнього фільму «Ціна правди» про Голодомор 3 вересня представила офіційний постер стрічки для прокату в Україні.

«Нагадуємо, що стрічка розповідає історію Гарета Джонса — молодого амбітного журналіста, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу, щоб викрити правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні», — йдеться в повідомленні.

Фільм заснований на реальних подіях. Джонс кілька разів відвідував СРСР на початку 1930-х років, коли тривала політика форсованої колективізації. Після повернення на Захід Гарет Джонс у серії статей для газет Manchester Guardian і The New York American описав усі подробиці масових смертей від сталінського штучного голоду в Україні. Він був одним із перших, хто розповів про штучний голод у західній пресі.

Фільм зняла польська режисерка Агнешка Холланд, голова Європейської кіноакадемії, яку висували на кінопремії «Оскар» і BAFTA. Зйомки проходили в Україні, Польщі та Шотландії (Велика Британія).

В український прокат фільм «Ціна правди» вийде 29 листопада. Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському кінофестивалі в лютому 2019 року. Головну роль виконав Джеймс Нортон, відомий за фільмами «Війна і мир», «Щаслива долина» і «МакМафія».

Як повідомлялося, права на показ фільму «Ціна правди» в Північній Америці викупила компанія зі США Samuel Goldwyn Films.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі