У 1929 дирижабль «Граф Цепелін» завершив першу навколосвітню подорож

Джерело: Gazeta.ua

Німецький дирижабль "Граф Цепелін" завершив 29 серпня 1929 року першу навколосвітню подорож. Побудований у Німеччині у 1928 році. Свою назву отримав на честь німецького піонера дирижаблів жорсткої системи графа Цепеліна.

За дев'ять років експлуатації "Граф Цепелін" провів у повітрі близько 17 200 годин, виконав 590 польотів в різні країни світу, подолав майже 1,7 млн км, перевіз 13 110 пасажирів. 15 жовтня 1928 року "Граф Цеппелін" здійснив перший комерційний рейс через Атлантичний океан.

Створений в 1928 році, дирижабль 9 років експлуатувався як пасажирський. "Граф Цеппелін" брав участь у багатьох акціях, найгучнішою з яких стала навколосвітня подорож. LZ 127 мав найщасливішу долю з усіх побудованих за всю історію повітроплавання півтораста жорстких дирижаблів.

Золота ера дирижаблів завершилася в кінці тридцятих років минулого століття. Катастрофи почали переслідувати апарати Цепеліна. Аеростати дирижабля наповнювали небезпечним воднем, який спричиняв пожежі. Щоб мінімізувати ризики, дирижаблі повинні були заповнювати гелієм. 6 травня 1937 року в штаті Нью-Джерсі згорів найбільший у світі дирижабль "Гінденбург". Загинуло 35 із 97 людей, що були на його борту.

Американська і німецька комісії прийшли до висновку, що причиною загорання дирижабля стала випадкова пробоїна корпусу і загорання водню від випадкової іскри або грозового розряду.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі