Трагедія під час авіашоу: на глядачів вилилося 800 літрів палива

Джерело: Gazeta.ua

На авіашоу Flugtag неподалік німецького містечка Рамштайн 28 серпня 1988 року зіткнулись три реактивні літаки.Загинуло 70 осіб і поранено ще близько тисячі. Трагедія сталася через помилку пілота.

На німецькій авіабазі Рамштайн проводять авіашоу Flugtag. Перед початком польотів на полі збираються близько 350 тис. глядачів. Їх розважають духові оркестри. Італійські кондитери безкоштовно роздають морозиво, німецькі кухарі – смажені сосиски й пиво. В небо піднімаються яскраво розфарбовані штурмові літаки італійської пілотажної групи Frecce Tricolori. Родзинкою в небі має стати ефектна фігура "Пронизане серце". У небі димом дев'ять літаків малюють серце, а десятий літак "пронизує" його стрілою. Пілот десятого літака помиляється і падає. Через мить його літак стикається з машиною ведучого п'ятірки та зачіпає крилом ще один. Лунає вибух - всі три реактивні літаки перетворюються в одну вогняну кулю.

На голови людей летять бризки палаючого палива і розпечені уламки. На глядачів розливається понад 800 літрів палива із баків. Літак врізався в землю, за ним займаються фургони та автомобілі. Третій літак руйнується в повітрі. Усі три італійські пілоти гинуть.

В найближчу лікарню звозять 400 поранених. Постраждалим уряд виплачує компенсації. Справу розслідують комісії з різних країн. Разом дійшли висновку, що трагедія трапилась через помилку пілота. На три роки в Західній Німеччині вводять повну заборону проведення авіашоу.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі