Найбільший у світі інтерактивний кінофестиваль пройде в Україні

Джерело: Gazeta.ua

Вийшов трейлер щорічного міжнародного Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів. Пройде в українських кінотеатрах із 26 вересня до 6 жовтня.

Це найбільший інтерактивний кінофестиваль. Охоплює понад 350 міст із різних країн. Щороку збирає заявки від режисерів з усього світу і у вересні представляє чергову добірку фіналістів. Переможців шляхом голосування визначає міжнародна аудиторія протягом тижня. Захід покликаний шукати нові таланти в кінематографі і дати їм можливість проявити себе.

Уперше фестиваль відбувся 1998 року в окрузі Манхеттен, Нью-Йорк, США.

В Україні Манхеттенський кінофестиваль представляє компанія "Артхаус Трафік". Цьогоріч українські глядачі у 13-й раз зможуть приєднатися до вибору найкращої короткометражки року.

Слоган заходу - "Один світ - один тиждень - один фестиваль".

Торік Манхеттенський фестиваль пройшов у 32 кінотеатрах України. Дев'ять короткометражних стрічок, які потрапили до списку фіналістів, протягом тижня оцінили 6373 українських кіноманів.

У симпатіях щодо фільмів українці виявилися солідарні з глядачами з усього світу - їхнім фаворитом стала картина "Два незнайомці, які зустрічаються п'ять разів" британського режисера Маркуса Марку. Розповідає про двох чоловіків, які зустрічаються у ключові моменти своїх життів. Із часом їхній початковий конфлікт поступається місцем співчуттю та дружбі, за сюжетом.

Найкращим актором визнали Фелікса Греньє, який виконав головну роль у канадській стрічці "Хижак".


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі