Зварили пиво за рецептом, якому 5 тис. років

Джерело: Gazeta.ua

Історик продовольства Таша Маркс, пивовари Мікаела Чарльз та Сьюзан Бойл зварили пиво за давньоєгипетським рецептом. Напій вживали у Єгипті 5 тис. років тому.

Жінкам вдалося за 6 місяців відтворити методологію виробництва напою за допомогою Британського музею, який надав старовинні горщики та пояснив рецептуру, зображену на античних малюнках та дерев'яних фігурках давніх пивоварів, повідомляє The Daily Mail.

Пиво робили з ячменю або з пшениці до яких додавали фініки. Усю суміш проціджували через тканину. Дослідниці повторили метод використовуючі автентичні матеріали та посудини. Вони зробили двоступеневу кашку, яка бродила у посудині, наповненій давньою культурою дріжджів. Для приготування використовували як холодну воду, так і гарячу.

На бродіння пішло 2 дні. Вдалося отримати 2 партії напою. Один без аромату, інший просяк запахом фісташок, трояндових пелюсток, коріандру та кунжуту, який додали у партію. Єгиптяни мали доступ до цих інгредієнтів.

"Я очікувала густу, несмачну, слабоалкогольну суміш, але пивовари в команді думали інакше, і цілком справедливо. На все наше здивування, в нас не просто вийшло, а ще й було абсолютно смачно", - розповідає історик Таша Маркс.

Пиво вважалося основним напоєм для давніх єгиптян. Його прирівнювали до їжі. Робітники, які будували піраміди, отримували 10 пінт, або 5 л. на день.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі