У Демидівці – виставка «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр»

Джерело: ГО «Сприяння розвитку села»

12 серпня в Будинку культури смт Демидівка відбулась презентація пересувної виставки «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр».

На захід завітали селищний голова Віктор Іщук, вчителі, працівники закладів культури, молодь, представники ЗМІ району.

Співавтор проекту Сергій Щербатюк ознайомив з проектом, виконаною роботою у напрямку популяризації історичної спадщини археологічної пам’ятки. Також поділився планами на найближчий час, анонсувавши семінар у Хрінниках.

Археолог, учасник команди проекту Антон Панікарський під час презентації розповів про історію дослідження Шанкового Яру та найвідоміші знахідки. Серед них це найдревніше зображення рала, знаряддя рибалки-невра. Цікаво було присутнім дізнатись і про поселення готів та артефакти, пов’язані з ним – жорна і фігурку стародавнього божества Сарапіса.

Таким чином, суто наукове надбання було представлене у популярній доступній формі, виставка зацікавить учнівську і студентську молодь.

Виставка діятиме до 18 серпня у фойє Будинку культури смт Демидівка. Згодом – помандрує містами і об’єднаними територіальними громадами Рівненщини.

Проект «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр» реалізується громадською організацією «Сприяння розвитку села» за підтримки Українського культурного фонду.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі