Показали курорт, де відпочивала дружина Наполеона

Джерело: Gazeta.ua

Курорт Бардіївські Купелі знаходиться на висоті 325 метрів в північно-східній частині Словаччини. Він розташований в 5 км від міста Бардіїв, в долині Бардіївського струмка. Менш ніж за 160 км від Ужгорода.

Чудовий аналог українському Трускавцю та чеським Карловим Варам. За якістю та кількістю джерел не поступається курортам.

Перші письмові згадки про місто датовані 1241-му. У "Літописі руському" розповідається, як король Данило Романович "йшов з Угрів до Ляхів" через "Бардейов". Довгий час місто входило до складу Руського королівства Галицько-Волинської держави. Лише 1321-го Бардіїв увійшов до складу Угорської держави.

Лікуванню та оздоровлення тут сприяють відповідні кліматичні умови. Зокрема наповненість повітря озоном і ароматом хвої. Курорт сприятливий для людей, що мають захворювання шлунково-кишкового тракту. Цілющі мінеральні води курорту від самої природи, мають величезний вибір: бикарбонатные, залозисто-кислі, хлористо-натрієві, гіпотонічні, холодні і з підвищеною місткістю борної кислоти. Для лікування питною водою підходять вісім цілющих джерел.

Сюди рекомендують приїжджати людям з проблемами травлення, порушеннями обміну речовин, хворобами дихальних шляхів (крім туберкульозу) та серцево-судинної системи. Допомагає місцева вода і при захворюваннях нирок і сечовивідних шляхів, гінекологічних хворобах, проблемах з печінкою, жовчним міхуром, при остеопорозі і онкології. В якості лікувальних процедур пацієнтам призначається не тільки пиття мінеральної водою, але і мінеральні ванни, термотерапія, пелоїдотерапія, масаж, парафінотерапія, магнітотерапія, фітотерапія і інгаляції.

У 1809-го у Бардіївських Купелях відпочивала дружина Наполеона, дочка австрійського імператора Франциска І Марія-Луїза.

Відпочинок на курорті коштує від 250 євро на тиждень.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі