Сюрреалістичні портрети жінок від художниці колажу

Джерело: UA Modna

Художниця колажу Майя Еґлі створює сюрреалістичні портрети, маніпулюючи різними зображеннями жінок, щоб складні елементи зійшлися в одне ціле.

 Її роботи можна вважати феміністичною заявою і великим зверненням до людства. Врешті Майя вважає, що жінки — це складні істоти (цю якість часто їм заперечують у більшості основних творів мистецтва).

Арт-колажі про жінок 1/1

Окрім того, колажі Еґлі передбачають, що ми, як люди, складаємося з різнорідних та різноманітних пазлів . Більшість її фігур не повні, не вистачає якоїсь повноти форми; кілька повних фігур, які ми можемо побачити в її творчості, — безликі.

Арт-колажі про жінок 1/1

Для робіт Еґлі характерна темна краса, художниця часто об'єднує в колажі як чорно-білі, так і кольорові зображення. Мабуть, найбільш яскравим прикладом є химерний колаж із зображенням кров'яно-червоної фарби, крапає головну, а ще чорно-біла фігура — її око також розірване, а решта її обрисів повністю спокійна.

Арт-колажі про жінок 1/1

Наступна картина-колаж вказує на те, якою різною може бути жінка та які ролі може приміряти. Зміна іміджу, стилю — скільки глибини ховається в ній. 

Арт-колажі про жінок 1/1

А наступний колаж нагадує чимось "Мону Лізу" Леонардо да Вінчі. Як на мене, є її своєрідною інтерпретацією. Тут акцент поставлено на загадковості жінки. А спокійні тони підкреслюють стабільність.

Арт-колажі про жінок 1/1

Та останній арт, більш абстрактний, ніж його попередники.   

Арт-колажі про жінок 1/1


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі