У африканській пустелі розкопали оазу з християнським храмом

Джерело: Gazeta.ua

Археологи виявили залишки рідкісного греко-римського храму у пустелі на місці Аль-Саламі оазу Сіва, Єгипет. Там розкопали гончарні вироби, давні монети, скульптури левів і колони.

Оаза Сіва - одне з найбільш ізольованих єгипетських поселень, розташоване за 560 км на захід від Каїра. Люди проживали на цьому місці щонайменше 10 тис. років. Знайдений храм датували між 200 до н.е. та 300 р. н.е. У ньому прослідковується архітектурний синтез єгипетської, грецької та римської культур. Також оаза відома тим, що саме тут античний полководець Олександр Македонський консультувався із великим оракулом Амона. Саме це робить знахідку такою унікальною, повідомляє National Geographic.

Автор: news.nationalgeographic.com Egypt Ministry of Antiquities

Статуї левів виявлені у храмі

Статуї левів виявлені у храмі

Храми використовувались як місця торгівлі та спілкування, а також для здійснення релігійних заходів. Також поруч із ними жили жерці.

"Ми думаємо, що знаємо так багато про Стародавній Єгипет, але насправді залишилося ще багато, що нам ще можна знайти", - зазначила археолог єгипетського товариства старожитностей Сара Парчак.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі