У Києві відкрили барельєф на честь Ігоря Стравінського

Джерело: Перший

Мер Києва Віталій Кличко відкрив новий арт-об’єкт – пам’ятний барельєф на честь видатного композитора і диригента Ігоря Стравінського. Барельєф встановили на вулиці Лютеранській, 28/19. У будинку за цією адресою митець жив і творив у період свого перебування в Києві.

Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

«Нам є чим пишатись, нам є що презентувати і про що розповідати. Про нашу історію, наші досягнення  і про людей, які прославляли та прославляють Київ. І яких знає увесь світ. Я вдячний усім небайдужим, усім меценатам, які долучаються, щоб зробити наше місто, нашу країну цікавішими, привабливішими, інтегрованими в світовий культурний простір. Пам’ятний барельєф Ігорю Стравінському – це початок великого проекту», – сказав Віталій Кличко. 

Пам’ятна дошка Ігорю Стравинському – перший монумент у проекті «Видатні особистості, які змінили світ», організованому меценатами і столичною владою.

Віталій Кличко нагадав, що найближчим часом у Києві відкриють пам’ятник Ігорю Сікорському – видатному авіаконструктору. Також місто продовжує роботу, щоб повернути у власність громади садибу Сікорських на Ярославовому валу і відреставрувати її.

Довідково. Ігор Стравінський – композитор і диригент. Син співака Федора Гнатовича Стравінського. Родина Стравінських походить з Волині. 

Райським куточком для своєї творчості Ігор Стравінський називав містечко Устилуг поблизу Володимира-Волинського. Він приїжджав сюди до родини. Тут працював щоліта з 1907 до 1914 року в родовому маєтку.

Тут зустрів жінку, з якою одружився, — киянку Катерину Носенко. 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі