«Наш край» проходить до Волинської облради

  1. Новина відноситься до:

Політична партія «Наш край» таки долає 5% виборчий бар’єр на виборах до Волинської обласної ради. Такі попередні дані озвучив «Хронікам Любарта» член Волинської обласної ТВК Андрій Мисковець.

За попередніми даними «Наш край» набирає 5,17% голосів.

Як пояснив Андрій Мисковець, цифри, озвучені штабами партій за результатами паралельного підрахунку голосів, не враховували нюансу, що відсоток потрібно брати не від явки, а від голосів, поданих за партії. Тобто від явки потрібно віднімати кількість бюлетенів, визнаних недійсними.

«Згідно із ч. 2 ст. 86 Закону України «Про місцеві вибори» право на участь у розподілі депутатських мандатів у відповідному багатомандатному виборчому окрузі набувають кандидати в депутати, включені до виборчих списків від місцевих організацій партій, що отримали п’ять і більше відсотків голосів виборців, у відношенні до сумарної кількості голосів виборців, поданих за місцеві організації партій. Тобто при підрахунку не враховуються бюлетені, визнані недійсними. Відтак «Наш край» здобуває більше 5% голосів», - зазначив Андрій Мисковець.

Нагадаємо, за оцінками штабів різних партій результат «Нашого краю» в обласну раду варіювався від 4,95% до 4,99%. До прикладу, в УКРОПі заявили, що «Наш край» намагається сфальсифікувати результати голосування.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі