У п’яти протоколах Луцької ТВК знайшли помилки

Джерело: Волинське агентство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Волинська територіальна виборча комісія через технічні помилки повернула на уточнення протоколи по п’яти виборчих округах Луцька у голосуванні за депутатів обласної ради.

Таким чином, від Луцької ТВК прийняли протоколи семи округів, інформує Волинське агентство розслідування.

В обласній виборчій комісії також очікують на результати Локачинської ТВК, якій протоколи теж повертали на уточнення.

Тож результати голосування, найпевніше, оголосять уже 31 жовтня, – повідомив член Волинської обласної виборчої комісії Микола Євтушин.

«Поки що  у нас немає Локач, вони поїхали на уточнення, та ще буде п’ять округів міста Луцьк. Після обіду сподіваємося, що  вони повернуться, ми приймемо їх, а тоді сідаємо їх опрацьовувавти», – розповів Євтушин. Причиною повернення протоколів на уточнення є технічні помилки.

«Це технічна сторона питання. Кількість бюлетенів, які отримала дільнична комісія не відповідає кількості бюлетенів, які не  використали, сумі виборців», – додав заступник голови ТВК. Він зазначив, що різниця на округах, які повернули, невелика – 1-2 бюлетені. Тож ТВК прийняла результати по семи округах Луцька, по ще п’яти мають уточнити протоколи.

«Ми повернули п’ять дільниць, де «не зіграло» – неповна відповідність цифр», – додав Євтушин.

Десь не вистачає одного бюлетеня – ми ж  не можемо прослідкувати, можливо хтось таки з дільниці виніс. На одному окрузі є на один більше бюлетень, про що у них складений акт. Невідомо, звідки цей бюлетень взявся, це вже справа  більше до правоохоронних органів», – додав Євтушин. Проте він підреслив, що за законом, якщо таких бюлетенів менше 5%, то вибори під сумнів не ставлять. Проте ці неточності не повпливають значно на результат виборів.

Тож зараз ТВК займеться уточненням пртоколів.

«Вони повинні наново перерахувати цифри та внести їх. Вони їх внесли на пояснювальний листочок, а не  в протокол», – пояснив Євтушин. Це виключно технічний недолік.

Водночас він зазначив, що й інші ТВК мали неточності, через що їх протоколи відправляли на уточнення. Комісії найчастіше плуталися з бюлетенями, які не підлягають врахуванню – члени ДВК не знали, куди їх поміщати.

Тож член Волинської ТВК зазначив, що «інтригу» із загальними результатами відкриють скоріш за все завтра. Проте попередня інформація збігається з підрахунками партій. Євтушин зазначив, що штаби дуже точно ведуть паралельний підрахунок.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі