Жінки, які змінили світ: Ґрейс Келлі

Джерело: UA Modna

Ґрейс Келлі заздрили жінки та обожнювали чоловіки. А коли вона вийшла заміж за принца Монако, її життя кардинально змінилося.

Френк Синатра казав, що Ґрейс була принцесою від народження. Та чи відчувала талановита акторка себе щасливою та яку долю приготувало їй життя, — далі в статті.

Грейс Келлі 1/1

Її не назвеш попелюшкою, яка вийшла за принца не маючи нічого. До знайомства з ним Келлі без зайвих зусиль - усього за 5 років - вдалося досягти неабияких успіхів у своїй акторській кар'єрі. Не можна не помітити, що вона була неймовірно красивою. Тому їй не доводилося оббивати пороги агентств. Їхні представники самі це робили біля домівки Ґрейс.

Грейс Келлі 1/1

Ще за життя Ґрейс уважали іконою стилю. Її образи копіювали, її вигляд розбирали на дрібні деталі, нею захоплювалися дизайнери. Вона тонко відчувала гармонію у моді і вдало поєднувала пазли цілісної картини.

Грейс Келлі 1/1

Чого тільки вартує ставлення Альфреда Гічкока, який відгукнувся про амбіційну акторку так: "Ідеальна жінка-загадка — це білявка, витончена, південного типу. Мені ніколи не подобалися жінки, які безсоромно демонструють свої принади. Її витонченість і зовнішній холод здаються мені сексуальними". 

Грейс Келлі 1/1

Всесвітню славу їй принесла стрічка "Сільська дівчина", за яку майбутня княгиня Монако отримала "Оскар" у 1954 році.

Грейс Келлі 1/1

Залишиту справу, яку так любила, Ґрейс Келлі була змушена в 1956 році - на вершині своєї популярності. Цього вимагали правила одруження з монархом. На людях високопоставлена сім'я здавалася просто ідеальною. Ніхто б і не подумав, що за чарівною посмішкою життєрадісною жінки причаїлася одвічна журба.

Грейс Келлі 1/1

Згодом жінка усвідомила, що рішення одружитися було надто поспішним. Гадка про сильне кохання та довготривалий шлюб розсипалася на друзки, впиваючись в душу спогадами про те, чим раніше жила, - акторство. 

Грейс Келлі 1/1

Але до нього шлях був закритий. Чоловік ставав усе суворішим та більш деспотичним. Прегарна птаха стада заручницею золотої клітки. Вона продовжувала посміхатися для ідеальних фото, що коштувало все більших зусиль для цієї тендітної жінки. Це стало найважчою роллю в її житті.

Грейс Келлі 1/1

Альфред Гічкок запропонував Келлі повернутися до Америки та зіграти роль у його новій кінострічці. Це була пропозиція на мільйон: жінка сумувала за улюбленою справою. Тим паче в Монако вона почувалася незатишно: через клімат часто хворіла, та й жителі держави не одразу прийняли американку, яка погано розмовляла французькою. Врешті Ґрейс відмовилася від пропозиції (читай: князеві Реньє було геть не до вподоби, що його красива дружина буде фліртувати на екрані з Шоном Коннері, та ще й буде виконувати роль крадійки).

Грейс Келлі 1/1

Недаремно ж її Гічкок охрестив "вулканом під снігом". Свої почуття та зболеність голівудська зірка змушена була приховувати до кінця життя. Вона так боялася старості, що доля приготувала для неї свій фінал. Оскароносна акторка розбилася в автокатастрофі, коли їй було 53.

Грейс Келлі 1/1

Кажуть, жінка часто прикладалася до чарки та полюбила швидку їзду. Мабуть, птаха хотіла вирватися з клітки, але не могла.

Після гибелі дружини князь Реньє помітно змарнів. Він заборонив транслювання фільмів, у яких грала Келлі, на всій території Монако. До слова, у сім'ї монархів є троє дітей, які теж приклали руку до поганого стану жінки, постійно бунтуючи та скандалячи.

Грейс Келлі 1/1

Жінка-натхнення, жінка-захоплення. За її бездоганною зовнішністю ховалося стільки болю. Але нею знову і знову продовжуєш захоплюватися, їй співчуваєш. Яке ж все-таки коротке життя.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі