У печері Барадла в Угорщині знайшли культові предмети

Джерело: Gazeta.ua

Археологи знайшли ритуальні предмети бронзового віку (II - I тис. до н.е.) у печері Барадла в Угорщині. Вчені відзначають, що всі знахідки це в основному бронзові диски, підвіски й мальована кераміка. Вони мали велике значення для тодішніх людей. Поруч виявили багато кісток тварин і свідчень жертвоприношень.

Група археологів з Університету імені Лоранда Етвеша вивчала печеру з металошукачами, в результаті чого їй вдалося наштовхнутися на церемоніальні артефакти під камінням. Місцезнаходження бронзових дисків вказало на те, що вони були спочатку загорнуті в тканину, яка розклалася з часом, пише The History Blog.

Артефакти належать представникам культури Бюкка, які прибули на північно-східні пагорби від угорських Великих рівнин, приносячи свої ремесла і добре розвинені сільськогосподарські знання. Усього знайшли 59 бронзових артефактів. Кістки тварин виявили у нагромаджених купах, що свідчать про ритуальне бенкетування та жертвоприношення в печері.

"Все це вказує що печера Барадла, була священним місцем тисячі років тому. У ці дні стіни печери покриті чорною сажею, але тоді вони світилися білими, це було гарне місце. Навіть сьогодні, дихаючи повітрям печери Барадла, ви відчуваєте, що це містичне місце", - зазначив керівник експедиції, археолог Габор Сабо.

Археолог вважає, що, подібно до Стоунхенджа, печера Барадла була древньою святинею, до якої прибували навіть з далеких земель, щоб стати свідками ритуалів, які тут виконувались.

У печері Барадла в Угорщині знайшли культові предмети

У печері Барадла в Угорщині знайшли культові предмети


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі