Скафандр, у якому Ніл Армстронг побував на Місяці, виставили в музеї

Джерело: Gazeta.ua

Скафандр американського астронавта Ніла Армстронга виставили у Національному музеї повітроплавання і астронавтики у Вашингтоні, США. Чоловік став першою людиною, яка ступила на поверхню Місяця.

Дату обрали не випадково - рівно 50 років тому 16 липня стартувала космічна місія "Апполон-11". На урочистому відкритті були присутні син космонавта Рік Армстронг та віце-президент США Майк Пенс. Політик згадав, що у кінці 60-х років минулого століття американське суспільство було сильно розрізнено, і як воно знову об'єдналося, саме завдяки Армстронгу, повідомляє 24kz.

Останні 13 років скафандр зберігали у лабораторії. Музейні співробітники працювали над його консервацією. Найскладнішим для них було зберегти свідоцтва присутності на місяці.

Американське космічне агентство NASA випустило книгу з найяскравішими фотоз архіву космічних досліджень. Її приурочили до подвійного ювілею - свого створення і висадки на Місяць.

У 2018 році NASA святкувало 60 років з моменту свого створення. У липні 2019 року буде відзначати першу висадку астронавтів на Місяць.

Книга містить близько 400 найкращих світлин, зроблених за час існування агентства, включаючи і деякі не дуже відомі раніше. Серед відібраних фото є як найбільш ранні, так і знімки недавнього часу.

 

Скафандр Ніла Армстронга виставили у Національному музеї повітроплавання у Вашингтоні

Скафандр Ніла Армстронга виставили у Національному музеї повітроплавання у Вашингтоні


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі