Володимир Лис і Надія Гуменюк представили нові твори

Джерело: Волинські Новини

Минулого року у Луцьку вперше відбувся Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Дебют був успішним і тому цьогоріч 4-6 жовтня Луцьк знову запрошує книгоманів. До осені ще далеко, однак перші зустрічі у рамках фестивалю відбуваються вже зараз.

Зокрема, сьогодні, 16 липня, у книгарні «Є» наші земляки – відомі українські письменники Володимир Лис і Надія Гуменюкпрезентували свої нові твори – дуже різні і за стилістикою, і за сюжетом, і за мовою.

Володимир Савич розповів про роман «В’язні зеленої дачі» – твір, у якому читач насолоджуватиметься не лише фірмовим стилем автора, але й зустріччю зі знайомими персонажами.

Як розповів письменник, в основі книги – реальна історія, про яку йому ще у «журналістські часи» розповів колега. Йшлося про одну жінку з Волині, яка у Львові отримала квартиру дуже оригінальним способом – стала коханкою першого секретаря райкому партії. Не розкриваючи усіх секретів книги, наведемо лише уривок із анотації: «Бізнесмен Юрій отримує листа із вимогою відновити сумнозвісну зелену дачу. Він не здогадується, що цей будинок ховає небезпеки...», можна лише здогадуватися, які загадки невідомого Вербівська чекають на нас, то ж читання обіцяє бути дуже цікавим.

Потому про свою книгу «Вересові меди» розповіла Надія Гуменюк. Твір, в основі якого лежить масштабна і трагічна історія життя двох героїнь, за словами письменниці, наповнений любов’ю. Ще однією важливою його складовою є історія Волині та Луцька. Як зізнається письменниця, їй довелося відкривати ці сторінки для себе, особливо про той час, коли наше місто з маленького провінційного, околиці імперії, перетворювався на воєводство.

Нагадаємо, роман у 2015 році отримав І премію конкурсу «Коронація слова». Сьогодні ж читачі мають нагоду насолоджуватися не лише перевиданим, але й доповненим твором.

Після презентації усі присутні отримали можливість поспілкуватися із улюбленими авторами. Приємною несподіванкою для усіх стали щирі слова подяки за чудові твори від жительки Дубна – тезки Надії Гуменюк. Шанувальники відзначали працездатність творчого подружжя – на це Володимир Лис відповів, що вже восени планується вихід нового твору.

Завершилася зустріч автограф-сесією: гості заходу скористалися нагодою не лише придбати літературні новинки, але й отримати безцінну згадку – підпис зі щирими побажаннями від авторів.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі