Виявили залишки міста, яке згадується у Біблії

Джерело: Gazeta.ua

Ізраїльські та австралійські археологи проводять розкопки неподалік міста Кір'ят-Гат, Ізраїль. Вони вважають, що відкрили древнє місто філістимлян - Секелаг. Місто згадується у Біблії стосовно Давида.

Згідно біблійного оповідання цар Гату Анхус дозволив Давидові знайти притулок у Секелазі, коли той тікав від царя Саула. Саме з цього міста Давид пішов на помазання до Хеврону. Писання зазначає, що місто спалили пустельні кочівники амалекітяни. Чоловіків убили, а жінок і дітей взяли в полон, про це йдеться у ролику на Youtube каналі Israel Antiquities Authority Official Channel.

Розкопки в іудейських передгір'ях - між Кір'ят-Гатом та Лахішем розпочалися ще у 2015-му. Тут знайшли докази поселення філістимлян з XII - XI ст. до н.е. У вищому шарі ґрунту знаходилось сільське поселення з часів царя Давида. У різних кімнатах знайшли майже 100 керамічних посудин. Усі вони ідентичні тим, які знаходяться в сучасному укріпленому іудейському місті Хірбет Кеіяфа - визначеному як біблійне місто Шахараїм - в передгір'ях Юдеї.

Професор Йосеф Гарфінкель з Інституту археології Єврейського університету в Єрусалимі зазначив, що дослідження руїн доводить, що вчені знайшли біблійне місто Секелаг.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі