Вони керували Парижем з ліжка: скандальний каталог французьких куртизанок

Вони керували Парижем з ліжка: скандальний каталог французьких куртизанок

1883 року в Парижі видали каталог The Pretty Women of Paris, у якому були перераховані найвідоміші куртизанки свого часу.


Проституція у Франції в XIX столітті була легальним бізнесом. Для зручності клієнтів кожен округ Парижа видавав буклет, в якому буди розміщені фото куртизанок з ціною, перерахуванням особливих умінь та з вказівкою походження повії.

Після того, як у 1804 році Наполеон став імператором, він наказав зареєструвати всіх працівниць сексуального фронту країни і провести їхній медичний огляд. Через 5 років лише в Парижі офіційно працювали 180 борделів. Згідно закону, закладом керувала жінка. Найчастіше нею була колишня куртизанка. Фасад закладу повинен був мати якомога непомітний вигляд – скромний і стриманий.

1883 року в Парижі видали цілий каталог The Pretty Women of Paris, у якому були перераховані найвідоміші куртизанки свого часу. Серед їхніх коханців значилися князі, принци, знамениті актори і навіть майбутній король Великобританії.

Про цих “зіркових” жриць кохання говорили, що вони управляли Парижем з ліжка.

 

Леонтін Масін була однією з найзнаменитіших повій Франції, серед клієнтів якої був навіть Едуард VII, в той час майбутній король Англії. В її описі говорилося: Невеликий зріст, пухкенька, з прекрасними блакитними очима, світлим волоссям і м’якими губами, які вона завжди кусає і облизує рожевим язиком.

Луїз Вальтес – не відмовляє жодному чоловікові, бере все, що може отримати. Вальтес – одна з найкрасивіших і найрозумніших повій нашого часу. Крім усього, Вальтес була письменницею і актрисою. Мала статки, які сьогодні можна оцінити в три мільйони доларів.

 

Кора Перл була дамою паризького світу англійського походження. Каталог свідчив: Одного разу її подали на блюді оголеною, посипаною петрушкою. Блюдо несли четверо чоловіків.

Еліс Лоді можна було знайти на вулиці Едінбург. Еліс була обдарованою актрисою і за наполяганням батьків стала грати на сцені з 18 років. В описі каталогу про неї сказано: Коханці переслідували її, як скажені собаки, а незабаром вона почала віддавати перевагу старіючим залицяльникам і розпусникам, але з повними гаманцями. За гроші зробить все, що попросиш.

Жанна Аладі, чиї ниці смаки, що беруть початок у її ранній освіті, здивують тих, хто давно усім перенасичений.

Леонід Лебланк, вулиця Д’Oффемон. Важко оцінити належним чином настільки знамениту куртизанку. Вона зачаровувала цілі покоління.

Маргарит Баретті. Висока, темноволоса, елегантна дівчина, чарівна посмішка, гарний ніс і витончене підборіддя з крихітної ямкою. Її головний покровитель і коханець – молодий банкір, який занадто розумний, щоб ревнувати.

Еліс Маро, вулиця Мариньян, 4. Весела і красива куртизанка, якій свого часу дуже пощастило. Після безпросвітних поневірянь у провінційних театрах вона приїхала в Париж, і незабаром актори театру Пале-Роял поповнили список її коханців.

Елен Андре, також з театру Пале-Роял. У неї багато коханців, має схильність до людей мистецтва. Не любить носити багато одягу.

Джулія де Клер, площа дю Гавр, 16. Перебувала у товаристві Веселих жінок – асоціації лесбіянок, в основному паризьких актрис, які щомісяця збиралися для вечері без чоловіків і всю ніч проводили разом.

Каталог випустили тиражем 169 примірників. Він призначався для багатих британців, які приїхали до Франції.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі