Бойова сокира та частини арбалету – розповіли про розкопки залишків церкви

Джерело: Gazeta.ua

Археологи проводять розкопки у Буську, що на Львівщині. Шукають давню церкву, яка розташовувалася на Буському Малому городищі.

"Цьогоріч ми заклали розкоп на Малому городищі, яке входить до складу Буського археологічного комплексу, за три метри від розкопу 2015 року. Це вже четвертий розкоп на вершині цієї пам'ятки і ми продовжуємо пошуки першої буської церкви XII століття", - зазначив науковий працівник Львівського національного університету ім. Івана Франка Петро Довгань.

Науковці мають усі ознаки того, що давня церква була на цьому місці. Також археологи натрапляли на прицерковний цвинтар та досліджували більше 30 поховань. Знаходили цвяхи, які використовували для побудови церкви, повідомляє Релігійна інформаційна служба України.

"Найцікавіші знахідки - це eлементи пізньоcередньовічної амуніції та озброєння. Маємо велику колекцію арбалетних наконечників, а їх вже є більше 30 екземплярів. Також трапляється кінська збруя, шпори, стремена. Знайдено бойову сокиру, бойовий ніж yгорського типу та багато іншого матеріалу", - зазначив археолог.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі