Oh! Calcutta – мюзикл для повнолітніх, який показували 13 років поспіль

Джерело: Gazeta.ua

В бродвейському театрі 17 червня 1969 року відбулася прем'єра мюзиклу "О! Калькутта!"- першої постановки, в якій на сцені грали оголені актори.

 

На мюзикл пускали тільки повнолітніх
Актори знімають халати у першій частині мюзиклу "О! Калькутта!". Фото: finalprojectprocess

 

Англійська назва п'єси "Oh! Calcutta!" – каламбур слів, що означає: "Яка у тебе красива дупа!". Музична п'єса складається з двох частин і фіналу. У більшій частині сцен актори грають і танцюють абсолютно оголеними. Музичну частину шоу створювали три композитора - Пітер Шикель, Роберт Денніс і Стенлі Уолден.

У створенні більшої частини сцен ревю брали участь Джон Леннон з бітлів, ірландський модерністський письменник і один з основоположників театру абсурду Семюел Беккет і Жюль Феіффе. Сам театральний критик Кеннет Тайнен описував своє "дітище" як високоінтелектуальну протиотруту до позбавленого смаку шоу.

Авангардистський мюзикл мав справжній успіх, і навіть був записано на плівку і поданий в ефір в рамках "вечора цивілізованої еротики". У той час шоу вважалося найтривалішим за часом в історії бродвейських виступів.

На сьогоднішній день "О! Калькутта'' на шостому місці в рейтингу найбільш тривалих шоу на Бродвеї. Мюзикл показували 13 років поспіль. Впускали в театр лише повнолітніх. Багато міст і муніципалітетів заборонили покази у своїх театрах.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі