«Діалог світла з кольором»: у музеї Корсаків – нова виставка

Відкриття виставкового проекту «Діалог світла з кольором: Іво Лілль та Олександр Дубовик» у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку відбудеться 14 червня о 17 :00.

Ідея виставки “Діалог світла з кольором: Іво Лілль та Олександр Дубовик” народилася спонтанно, рік тому, продиктована конгеніальністю обох митців. Естонський майстер художнього скла та український живописець відразу знайшли точки дотику, через що особисте знайомство переросло у мистецький діалог іншого формату. Їхні твори заговорили властивою їм мовою світла та кольору, емануючи нові смисли, що народжуються як результат синергії. 

Глибоко символічні, фундаментальні для нашого буття світло та колір єднають суб’єктивні, асоціативні художні світи Лілля та Дубовика, виводять їх у площину метафізики, актуалізують категорію прекрасного. Позбавлені конкретики, оперуючи базовими геометричними елементами світобудови, вони розкривають глядачеві всю складність звя’зків і тотожність мікро- та макрокосмосу, природи та Людини. А властивий обом митцям гуманізм раз у раз примушує міркувати над тим, “як доторкнутися до того, що знаходиться за межею людського виміру?”

Куратори виставки: Олена Сом-Сердюкова, Марина Стрельцова.

Під час відкриття ВХІД ВІЛЬНИЙ!

м. Луцьк, вул. Карбишева, 1

КРЦ "Адреналін Сіті"

066 142 51 18 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі