В українському селі знайшли посуд із гербом литовського правителя

Джерело: Gazeta.ua

Фрагмент стародавнього глиняного глечика із гербом Великого князя литовського Вітовта знайшли у селі Зарічне Тростянецького району в Сумській області.

Археологи вважають, що горщик належав литовцям. Ймовірно посудина була в обозі литовських вояків, які вижили після боїв із татарами і повернулись до фортеці Боголюбово - тепер Зарічне.

"Археологічні знахідки в Зарічному проливають світло на невідомі сторінки в давні роки. Історія України часів після монголо-татарської навали досі маловідома. Тому Тростянецька громада однією з перших досліджує історію села, що йде в глибину століть", - зазначив Тростянецький міський голова Юрій Бова, повідомляє Данкор Онлайн.

Археологи відкрили саркофаг під підлогою у капличці Різдва Пресвятої Діви Марії в Хелмі, в якому, вірогідно, був похований один із синів князя Данила Галицького.

Капличка розташована в місці, де раніше був кафедральний собор, заснований князем Данилом Галицьким. У храмі поховані сам князь і два його сини.

Польські й українські дослідники, які проводять розкопи, вважають, що це є останки Романа або Шварна Даниловичів. Обидва були синами князя Данила Галицького.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі