В Туреччині знайшли древнє підводне місто

Частково занурене під воду древнє підземне місто виявили в Туреччині. На думку експертів, вік знахідки – близько п’яти тисяч років. Місто розташовується в самому центрі історичного регіону Каппадокія. Про це пише газета Daily Sabah.

Кілька днів тому жителі знаходиться неподалік селища Чалиш поскаржилися владі на те, що в їх будинку стала підходити вода. При цьому люди не могли визначити, звідки вона тече.

Фахівці почали шукати причину повені і виявили прихований тунель. Коли вони пройшли по ньому, то виявили ціле підземне місто. Затоплені будинки перебували просто над затопленим пунктом.

Було встановлено, що місто мало три поверхи і складалося з будинків, тунелів і культових споруд, які простяглися аж на п’ять кілометрів. При цьому на нього звернули увагу ще 25 років тому – тоді в тунель впала маленька дитина. Проте тоді було вирішено просто засипати всі входи землею, для того щоб не сталося нових пригод.

Археологи з’ясували, що місто мало назву Гір-Гер, що в перекладі з турецької означає «увійди і дивись». В даний час робота фахівців триває. Вони розраховують знайти в Каппадокії ще безліч цікавих історичних місць і артефактів.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі