85 років тому качур Дональд Дак вперше з'явився на екрані

Джерело: Gazeta.ua

9 червня 1934 року мультиплікаційний качур Дональд Дак вперше з'явився на екрані. Персонажа вигадав американський аніматор Волт Дісней.

Дональд Дак вперше з'явився на екрані

Захотів створити когось не схожого на занадто правильного Мікі Мауса. Теж вигадане Діснеєм мишеня на той час вже було найпопулярнішим мультиплікаційним героєм Голлівуду.

Качура Дональда одягнули у форму німецьких матросів часів Кайзера. Має складний, конфліктний характер військового у відставці.

Дебют качура відбувся у 7-хвилинному мультфільмі "Маленька мудра курочка"- екранізація однойменної народної казки. Квочка зі своїми курчатами намагається посадити кукурудзу. Просить сусідів про допомогу — порося Пітера та каченя Дональда. Ті роблять вигляд, що занедужали та ухилялися від роботи. Курчата зробили все самостійно. Коли прийшов час збирати урожай, Пітер Піг та Дональд Дак знову симулюють біль в животі. Через це квочка вирішила їх провчити та пригостила не вечерею, а касторовим маслом.

Вже в наступній появі на екрані Дональд Дак продемонстрував свій вибуховий темперамент. Мультфільм "Концерт для сиріток" - 8-хвилинна історія про Міккі Мауса. У ній мишення намагається зібрати гроші для дитячого будинку. Дональд Дак виступає на благодійному концерті, грає на дудці. Хтось зпубліки кидає йому в обличчя пиріг. Дональд Дак влаштовує скандал.

Перший фільм з Дональдом у головній ролі вийшов 1937-го. Наступного року у нових серіях про качура з'явилися його племінники Крячик, Квачик та Кручик.

У 1940-х вийшло 7 мультфільмів про життя Дональда в армії. Тривала Друга світова війни образ качура використовували для висміювання нацистів.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі