Одним словом, Європа! Відгук про відкриття луцької молочарні

Одним словом, Європа! Відгук про відкриття луцької молочарні

Ресторанний Луцьк міжвоєнного часу мав один цікавий і сьогодні забутий тип закладу – молочарні. Це щось середнє між кав’ярнею, цукернею, але з наголосом на молочний асортимент місцевого виробництва.

Тут завжди можна було купити свіжі молочні вироби. Заклади були дуже популярні. Подаємо приклад одного з захоплених і соковитих відгуків у луцькій пресі про відкриття молочарні в міському парку.

 

"15 дня поточного місяця з ініціативи організації Związek Pracy Obywatelskiej Kobiet у міському саду (павільйон Шнайдера) відбудеться відкриття кав'ярні-молочарні.

Це буде перший майданчик, який обстоює свою високу місію привабити цілий high-life воєводської столиці. Гроно жінок старається, аби новий храм кулінарного мистецтва і зовні виглядав солідно. Майстри пензлю працюють у поті чола. Як стало відомо, артистизм кожного куточка буде бездоганним. Варто лиш сказати, що тут будуть свіжі, чисті скатертини і серветки, не бачені до того в Луцьку в жодних закладах. Плануються також товариські вечори у четверги і неділі під акомпанемент відбірного оркестру. Одним словом, Європа! Свіжий озон з дерев та заквітчаних газонів пробудить апетит навіть у найхворобливіших істот, для яких у закладі буде дієтична кухня.

Підтримуймо місцеве виробництво!"

 

Ziemia Wołyńska, 11 травня 1930

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі