Вуличний художник Бенксі присвятив свою нову картину Венеції та захотів на бієнале

Джерело: TheБабель

Британський вуличний художник Бенксі виставив свою картину на Венеціанській бієнале, проте йому довелося піти через зауваження поліції. Відео про це він опублікував на своїй сторінці в Instagram. Робота називається «Венеція в маслі» (Venice in Oil). Вона складається з дев'яти частин і зображає величезний круїзних лайнер на тлі маленьких гондол у місті. Назву інсталяції можна перекласти з англійської як «Венеція у нафті», що натякає на проблему забруднення навколишнього середовища і самої Венеції паливом.

Обличчя художника, який виставив картину, на відео не видно. В кінці запису до нього підходять поліцейські і просять його піти.

«Незважаючи на те, що це найбільша і найпрестижніша мистецька подія у світі, мене чомусь ніколи на неї не запрошували», – підписав Бенксі поруч з відео в соцмережі.

Графіті Бенксі на соціальні теми з'являються на вулицях з початку 1990-х. Його роботи знамениті на весь світ і оцінюються у мільйони доларів. Однак справжнє ім'я художника, дата і місце народження невідомі.

Досі нікому так і не вдалося дізнатися, хто він. Найбільш популярні дві версії. Перша: справжнє ім'я артиста Робін Каннінгем — так стверджують вчені з Лондонського університету королеви Марії. За другою, під псевдонімом Бенксі ховається Роберт дель Найя — засновник і один з головних учасників групи Massive Attack.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі