Американський інтернет-магазин продавав спідниці, сумки та подушки з фото «Аушвіцу»

Джерело: Monitor Info

Сумки, спідниці та подушки, а на них фотографії коминів, колії та колючого дроту з концтабору в Освенцимі. Такі предмети можна було знайти в асортименті одного з американських інтернет-магазинів. Вони викликали обурення інтернет-користувачів і рішучу реакцію Музею Аушвіц-Біркенау.

Предмети з недоречними принтами з’явилися в магазині, який, відповідно до опису, продає «товари, розроблені групою незалежних митців». «Перше повідомлення про неприйнятність цих речей і посилання на сторінку магазину ми отримали від користувачів інтернету, які були стурбовані й шоковані тим, що побачили», – сказав для RMF FM Бартош Бартизель, представник Музею Аушвіц-Біркенау.

Він додав, що цей вміст порушує пам’ять і серйозність місця. «Ми втрутилися через обліковий запис у Twitter. Як і в інших подібних випадках, реакція була швидкою і, на щастя, ефективною», – зазначив Бартош Бартизель.

«Ви справді думаєте, що продаж таких предметів, як подушки, спідниці та сумки з принтами «Аушвіцу» – місця неймовірної людської трагедії, де вбили більше 1,1 млн осіб, – є прийнятним? Це тривожить і вказує на неповагу», – написали працівники музею в повідомленні, спрямованому власникам магазину. Запис підтримали тисячі інтернет-користувачів.

Після цього магазин швидко усунув зі своєї пропозиції скандальні предмети. «Це не перший випадок такого роду, протягом останніх років їх було кілька, – розповів Бартош Бартизель. – На щастя, кожного разу реакція в соціальних мережах була достатньою й ефективною».

Отож, якщо ви натрапите на такі предмети в інтернет-магазинах, варто повідомити про це працівникам Музею Аушвіц-Біркенау.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі