В Анкарі вручили вишиванки новонародженим українцям

Джерело: Укрінформ

В Анкарі вручили вишиванки двом немовлятам, новонародженим в турецько-українських сім’ях.

Цю традицію було започатковано два роки тому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2017 році наше посольство робило презентацію фільму про вишиванку та її значення. З того часу започаткована ініціатива «Народився у Вишиванці»: даруємо вишиваночки новонародженим українцям, дітками, які мають українське походження і народжені в Туреччині. Даруємо їх як символ, як оберіг, як побажання щасливої долі, продовження нашого квітучого роду, розвитку нашої рідної країни», - розповіла агентству дружина Посла України в Туреччині Тетяна Сибіга.

Сьогодні вишиванки презентували двом малюкам: Архану Доглу та Деміру Дюркану.

«Сьогодні нашому синочку подарували його першу вишиванку. Це дуже радісна подія для нас, ми збережемо цю сорочку на все життя. Як Архан підросте, розкажемо йому звідки походить вишиванка, її історію від дідів-прадідів, про символіку кольорів та візерунків, про особливості вишиванок відповідно до регіонів України  , - розповіла Олена Доглу. 

«Це дуже гарна традиція відзначати День вишиванки. Нам подарували нашу першу вишиванку, і це дуже зворушливий момент. Це буде оберіг для мого сина, вишиванка – це оберіг для всього українського народу», - розповіла Анастасія Дюркан.

Як відомо, Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи, садочка на прогулянку, тощо.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі