У Луцьку відбудеться безкоштовний концерт французьких музикантів

Завтра, французькі музиканти дадуть безкоштовний концерт у Волинському академічному обласному театрі ляльок. Усі бажаючі зможуть насолодитися балканською народною музикою.

Про це стало відомо під час зустрічі радника міського голови Ігоря Поліщука з делегацією учасників міжнародного мистецького проекту «KyivFestKlezmer» Самюелем Берто та Станко Марінковічем, йдеться на сайті міськради.

 

Радник міського голови Ігор Поліщук привітав артистів та коротко ознайомив з культурним життям нашого міста: «Луцьк має велику історію в галузі культури. Вона тягнеться ще з Середньовіччя. Цього року ми будемо відзначати 590 років Європейського з’їзду монархів у Луцьку». Він додав, що влада приділяє велику увагу розвитку музичних шкіл, а талановиті учні, які займаються музикою, стають призерами та переможцями різноманітних українських та міжнародних конкурсів.

 

Ігор Поліщук також розповів гостям про головну мистецьку подію нашого міста - «Ніч у Луцькому замку». Цей вже традиційний фестиваль відбудеться й цього року. «В попередні роки на це свято до нас приїздило дуже багато відомих міжнародних артистів, у тому числі французький вуличний театр «Ревю Минаж», - зазначив радник міського голови. Він висловив сподівання, що приїзд французьких музикантів ще більше урізноманітнить культурне життя Луцька та стане цікавим для людей, які займаються музикою та мистецтвом: «У спілкуванні з вами вони знайдуть щось нове та корисне й для себе, а глядачі, які відвідають концерт, отримають велике емоційне та естетичне задоволення».

Координатор проекту «KyivFestKlezmer», завідувач кафедри історії, теорії мистецтв та виконавства Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Лариса Ігнатова, яка запросила музикантів до нашого міста, подякувала владі за підтримку та висловила сподівання, що місто підтримає й організацію інших культурних заходів.

 

На завершення зустрічі Ігор Поліщук побажав іноземним гостям приємного перебування в Луцьку та вручив сувеніри.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі