В Ізраїлі стартував конкурс Євробачення-2019

Джерело: DW

У Тель-Авіві на площі Хабіма у неділю, 12 травня, відбулося офіційне відкриття 64-го пісенного конкурсу «Євробачення».

Під час церемонії артисти з 41 країни, які цього року беруть участь в конкурсі, пройшлись помаранчевою доріжкою, а потім завітали на вечірку з нагоди відкриття. Минулого року доріжка під час відкриття «Євробачення» у Лісабоні була блакитного кольору.

Конкурс проходитиме у виставковому центрі «Експо Тель-Авів» в північній частині міста. Перший півфінал відбудеться 14 травня, другий – 16 травня, а гранд-фінал конкурсу, в ході якого визначиться переможець, відбудеться 18 травня.

Ізраїль приймає «Євробачення» вже втретє – раніше конкурс відбувся у країні в 1979 та 1999 роках. Перший півфінал відкриє переможниця торішнього конкурсу Нетта Барзілай з новою версією пісні Toy.

Згідно з даними ресурсу Eurovision World, зараз букмекери вважають найбільш вірогідним переможцем цьогорічного конкурсу співака з Нідерландів Дункана Лоуренса, який виконає композицію «Arcade». Друге місце займає представник Швеції Джон Лундвіг (пісня «Too late for love»), а на третій позиції – виконавець з Франції Білал Ассані, який виконає композицію «Roi».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі