Музей Корсаків у Луцьку отримав престижну нагороду

Джерело: Перший

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків отримав бізнес-нагороду «ЩЕДРИК AWARD», яку присвоюють за внесок у розвиток вітчизняної культури. 

Вручили нагороду 23 квітня у Києві під час першого культурно-інвестиційного форуму «ЩЕДРИК ІNVEST», який зібрав підприємців і діячів культури з багатьох регіонів України. Сам захід був присвячений питанням культурної спадщини країни.

На ньому побували директорка музею Леся Корсак та мистецтвознавець Зоя Навроцька.

Запропонував створити премію «ЩЕДРИК AWARD» президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков. Цього року її вручили вперше. 

До слова, Торгово-промислова палата – один із спонсорів дійства.

«Ми дуже здивувались і зраділи нагороді. Ми отримали статуетку і грамоту. Статуетка у вигляді п’єдесталу, на якому розміщена невелика бронзова сухарниця із ластівкою у центрі. Це металева копія сухарниці, яку батько композитора Миколи Леонтовича сам вирізьбив із дерева. Це своєрідний символ «Щедрика», тому що там є ластівочка, про яку йдеться у пісні», – розповіла Леся Корсак.

Вона додала, що під час форуму показали ролик про Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Багато хто з присутніх, побачивши його, захотів приїхати у Луцьк.

Цікаво, що експонати музею Корсаків, можливо, вирушать у закордонний тур з Українською республіканською капелою NOW Кредо.

Її створили спеціально на честь 100-річчя української пісні «Щедрик».

Так, 100 років тому за кордоном відбулися гастролі українського хору, який популяризував «Щедрик» у Європі та Америці.

Тоді у його складі було 82 людини. У новоствореній капелі кількість учасників така ж. Це люди із усієї України та з діаспор.

Хор виступив під час форуму, а невдовзі він вирушить у тур по країнах Європи разом із тематичною фотовиставкою. Зараз обговорюють ідеї, як разом з ним відправити експонати з Музею Корсаків. Адже необхідно подбати про транспортування виробів та їх догляд за кордоном протягом кількох місяців.

«Я не маю можливості їздити з ними, тому ми зараз шукаємо для цього людину. Це має бути мистецтвознавець», - розповіла Леся Корсак.

Фінансуватимуть поїздки капели різні українські підприємці.

Довідково. Музей сучасного українського мистецтва Корсаків відкрили у Луцьку 24 серпня 2018 року в луцькому культурно-розважальному центрі «Adrenalin City».

У ньому в 12 залах розмістили понад 800 арт-об’єктів. Заснували музей підприємець Віктор Корсак з дружиною Лесею.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі