На аукціоні продають прощальний лист Гітлера

Джерело: Gazeta.ua

У США на аукціоні збираються продати телеграму, яку фюрер Третього рейху Адольф Гітлер відправив генералу-фельдмаршалу Фердинанду Шернеру. За історичний документ розраховують отримати до $80 тис.

Торги відбудуться 30 квітня і 1 травня. До телеграми також додають лист Шернера Гітлеру з закликом залишити обложений Берлін, пише Daily Mail.

24 квітня 1945-го Гітлер відповів на заклик Шернера: "Я залишуся в Берліні, щоб з гідністю брати участь у вирішальній битві за Німеччину і показати хороший приклад усім іншим. Вірю, що таким чином краще слугуватиму Німеччині".

Автор: alexautographs.com

24 квітня 1945-го Гітлер відмовився залишати Берлін

24 квітня 1945-го Гітлер відмовився залишати Берлін

Аукціон проводить компанія Alexander Historical Auctions. Її президент Білл Панагопулос зазначив, що це, по суті, передсмертна записка фюрера. Документ унікальний. За 2 дні після відправлення телеграми Гітлеру випала остання можливість полетіти зі столиці Третього рейху, однак фюрер відмовився.

"Ймовірно, він сподівався, що Шернер якимось чином просунеться з Чехословаччини на північ і звільнить Берлін. Але я впевнений, вони обидва знали, що це неможливо", — пояснив Панагопулос.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі