Перший в Америці кіносеанс присвятили війні за Кубу

Джерело: Gazeta.ua

Перший в Америці кіносеанс - показ кількахвилинного фільму відбувся в Нью-Йорку 23 квітня 1896 року. Через кілька років почалася ера кінематографу.

Ще в 1883 році молоді Луї і Огюст Люмьєри налагодили в Ліоні виробництво желатинових фотопластинок з використанням броміду - їх фабрика виробила 216 тисяч фотопластинок. Після створення знімального апарату обидва брати активну участь у створенні перших фільмів. Разом з Люм'єрами над новою технікою працював інженер Жюль Карпантье, який сконструював перший проекційний апарат для демонстрації їх стрічок.

Перший публічний сеанс був проведений в Парижі 22 березня 1895 року, однак днем ​​народження кіно офіційно вважається 28 грудня того ж року, коли в Grand Café на бульварі Капуцинів пройшов перший комерційний показ фільмів Люмєрів. Серед них були: знаменита документальна стрічка "Прибуття поїзда на вокзал Ла-Сьота".

Перший кіносеанс в Америці відбувся через 4 місяці після показу в Парижі братами Люм'єр своєї кінопрограми. Винахідник кіноапарата в США Едісон організував в Нью-Йорку власну кінофірму, стали виникати інші. Картини на 2-3 хвилини - це хронікальні сценки. Одним з перших фільмів, які мали елементи сюжету, був фільм "Геть іспанський прапор!", присвячений колоніальній війні США з Іспанією за Кубу.

Перехідним періодом для американського кінематографа стали 1908-1914 роки, коли США опинилися на порозі економічної та політичної кризи. Тоді почався розвиток кінематографу як бізнесу.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі