У Ковелі відкрили експозицію про аварію на ЧАЕС

Джерело: Музейний простір Волині

У Ковельському історичному музеї розгорнуто тематичну експозицію "Чорнобиль не має минулого часу", приурочену 33-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня 1986 року сталася трагедія планетарного масштабу, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням IV енергоблоку Чорнобильської АЕС.

У ліквідації наслідків техногенної катастрофи брали участь і ковельчани – представники різних професій (пожежники, водії, військовослужбовці, медичні працівники, інженерно-технічні працівники, правоохоронці та ін.). Матеріали про них представлені у тематичній експозиції

Відвідувачі мають змогу ознайомитись з документами, фотографіями, нагородами та засобами особистого захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Експозиція "Чорнобиль не має минулого часу" залишається, на жаль, актуальною, оскільки, актуальними лишаються проблеми, породжені Чорнобилем. Її мета – донести до відвідувача музею страшну правду про глобальну екологічну катастрофу XX століття, про вже існуючі і ще можливі наслідки Чорнобильської трагедії, щоб підштовхнути до відповідних висновків.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі