У Львові презентували читай-трамваї

Джерело: ЛМН

Три читай-трамваї, які курсуватимуть містом впродовж кількох місяців, сьогодні презентували у Львові. Достатньо буде з транспорту зчитати QR-код, і на смартфоні з’явиться безкоштовне оповідання, історія або фрагмент художнього тексту.

“Це буде така невеличка лотерея, тому що програма рандомно обиратиме твори, авторами яких є лауреати першої Премію міста літератури ЮНЕСКО. Також будуть новинки від українських видавництв, фрагменти яких можна буде прочитати їдучи в читай-трамваї. Ми хочемо щоб львівяни читали якісну літературу і ефективно використовували свій час”, – розповіла заступник директора департаменту розвитку Львівської міськради Ірина Вікирчак, пише varianty.lviv.ua

Акцентами в брендуванні трамваїв стали головні літературні події року: дитячий та дорослий книжкові форуми, а також символіка офісу “Львів – місто літератури”.

20190418_110550

“Сама ідея читати в транспорті не є новою, і як на мене трамвай – це ідеальний громадський танспорт у якому можна читати. Яскраве брендування під латературні події міста повинні привертати увагу львів’ян до читання, а також різноманітні красиві малюнки дуже подобаються дітям”, – каже координаторка проектів ГО “Форум видавців” Анна Батищева

За її словами один з трамваїв забрандеваний саме на дитячу теметику, на ньому зображені супергерої, які символізують дітей, а головна їхня місія – врятувати планету “Книгоманія” від екологічної катастрофи.

Вперше такі трамваї з’явилися на вулицях Львова минулого року під час форуму видавців. Львів – єдине місто в Україні, яке має титул міста літератури ЮНЕСКО, тому “читай-трамвай” став візитівкою не тільки книжкових форумів, але й міста літератури.

Восени цього року у Львові відбудеться перший з’їзд креативних представникі мережі міст літератури ЮНЕСКО, на якому презентуватимуть статус Львова, як літературного міста. Мережа налічує 180 міст з різних країні світу, зокрема серед них 28 міст літератури.

20190418_111315


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі