Аварія 1928 року на волинській залізниці. Унікальні фото

Джерело: Перший

Луцький краєзнавець та колекціонер Віктор Літевчук оприлюднив світлини аварії на залізничній колії, яка сталась поблизу волинського села Звиняче в 1928 році. 

Опублікували унікальні фото аварії 1928 року на волинській залізниці. ЗГАДАТИ ВСЕ

Луцький краєзнавець та колекціонер Віктор Літевчук оприлюднив світлини аварії на залізничній колії, яка сталась поблизу волинського села Звиняче в 1928 році. 

У дописі на своїй сторінці у Фейсбуці чоловік зазначає, що колія з’їхала разом із потягом з дамби через помилки при будівництві. 

За словами Віктора Літевчука, залізничну колію від Луцька до Львова збудували у 1928 році. Для багатьох ця подія асоціюється зі знайденим під час будівництва колії величезним скарбом готів, який налічував близько 20 кілограмів срібних римських монет і кілька золотих медальйонів. 

«Урочисте з’єднання волинської та галицької гілки залізниці відбулося у серпні 1928 року, а чомусь перший пасажирський потяг пустили тільки через 9 місяців, 15 травня 1929 р. Чому така довга пауза – історія замовчує, може, скарб ділили?

Відповідь проста – інженерні прорахунки. У місцях між станціями Галичани та Звиняче залізниця йде по заболоченій місцевості, були допущені помилки при будівництві чи проектуванні і 20 вересня 1928 р. колія з’їхала разом з потягом з дамби неподалік станції Звиняче, можливо, під час тестування (судячи з пустих вагонів на фото).

На усунення прорахунків пішло немало часу…. В підтвердження цього серія унікальних знімків залізничної катастрофи між станціями Галичани та Звиняче», – йдеться у дописі. 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі