ДПЗ голосує: ранок мирний і спокійний. ФОТО

  1. Новина відноситься до:

Голосування на трьох дільницях Луцька району ДПЗ розпочалося вчасно, без порушень та інцидентів.

«Хроніки» завітали на три дільниці, що знаходять у приміщенні школи №24 (тут їх дві: в актовому та спортивному залах), та у ДВК, що розташувалася в приміщенні ЖКП №2.

Голови дільниць коментують, що працювати очолювані ними ДВК почали вчасно, о 8:00. Поки що порушень чи певних інцидентів не зафіксовано. На усіх дільницях працюють спостерігачі, які також підтверджують, що усе спокійно.  

Що ж до явки виборців, то станом на ранок вона була незначною. Втім, ближче до 11 години за спостереженням членів ДВК кількість виборців збільшується.

 

 

Голова дільниці, що розміщена в ЖКП №2, Галина Тимощук розповідає, що процес триває спокійно.

«З попередніх виборів знаю, що буває наплив людей, а потім затишшя. Загалом за 50% виборців завжди набирається. Як буде сьогодні? Невідомо. Намагаємося, що аби все було спокійно і законно. Всі члени комісії попереджені, що видавати бюлетені треба лише по паспорту. Жодних посвідчень. Так і працюємо», - додає голова комісії.

А ось деякі виборці з огляду на попередній досвід волевиявлення, кажуть, що очікували черги, втім їх немає.

«Мало людей. Я ходжу завжди на вибори. Є якісь черги, а сьогодні вони відсутні. До одного знайомого дзвоню, питаю: «Прийдеш на вибори?». Чую, жінка кричить: «Ні, не піде!» Інший каже, що в лісі. Можливо, люди в тому всьому розчарувалися... Я прийшов провітритися просто. А що буду? Лежати? Мушу йти», - каже виборець Олександр, що голосував на виборчій дільниці на бульварі Дружби Народів.  

Галина Тимощук розповідає, що на її ДВК дві кабінки для голосування вирішили зробити трішки більшими, аби тут могли голосувати інваліди-візочники. Дільниця прикрашена стрічками, тканиною та балонами у кольори українського прапору. Приміщення трішки тісне, втім присутні не скаржаться. Загалом кількість виборців – 2371 особа.

«За п’ять хвилин до початку роботи дільниці ми і «Отче наш» прочитали, і Гімн України програв, - розповідає голова дільниці Галина Тимощук. – О 8:00 ми відкрили дільницю. До речі, деякі виборці, які забули про перехід на зимовий час, прийшли завчасно, майже о сьомій ранку, але ми їх попросити зачекати до 8:00».

До слова, на цій дільниці «голосувати» прийшов і безпритульний кіт, який у години роботи ЖКП, часто тут гуляє кабінетами. Втім, пухнастого довелося віднести до диспетчерської, аби він не заважав виборчому процесу.

Також на дільниці, що в ЖКП №2, був помічений і кандидат в депутати до міської ради Луцька Євгеній Ткачук, що балотується у цьому окрузі. Зазначив, що виборчий процес відбувається спокійно, а він періодично приходить на дільниці подивитися за процесом голосування.

Мирослава Рихлюк, голова ДВК № 071029, що в приміщенні школи №24 розповідає, що дільниця розпочала роботу вчасно. Тут були присутні всі члени комісії і чотири спостерігачі.

«Ми запломбували скриньки для голосування, розподілили бюлетені з сейфу. Всього у нас 2197 бюлетенів до обласної, міської ради та для обрання міського голови. Кількість бюлетенів зійшлася. Кількість виборців по списку 2170, з яких 11 людей будуть голосувати за межами дільниці, бо не спроможні пересуватися. До них ми підемо після 12:00», - зазначає Рихлюк.

 

Голова ДВК каже, що на її дільниці станом 10:00 проголосувало вже майже 200 людей. Починаючи з 11:00, активність виборців зросла. Скарги не зафіксовано. Щоправда одна виборець присіла голосувати не у кабінці, а за столом поруч. Вона мотивувала свої дії тим, що не хоче чекати у черзі, а всі кабінки зайняті. Втім її скерували таки до кабінки, адже голосувати за її межами заборонено законом.

Алла Миколайчук, голова ДВК №071028, що також у ЗОШ №24, втім в спортивному залі, також оцінює позитивно перебіг дня голосування. Загалом тут 2091 виборець, з яких 11 голосуватимуть за межами ДВК.

«О восьмій годині ми відкрили дільницю. Явка виборців з ранку була мала дуже, ми навіть переживали трішки, аби ближче до 11:00 виборці стали більш активними. Певно, прокинулися, вже вийшли з церкви», - зазначає голова ДВК.

Місцевий виборець Любов Семенівна прийшла голосувати з онуком та чоловіком. Каже, що її діти вже проголосували та пішли на роботу. З вибором вона не вагалася, а знала за кого віддасть свій голос.

«Треба проголосувати, інакше голос заберуть», - говорить Любов Семенівна.   

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі