Зникла картина Леонардо да Вінчі вартістю $450 млн

Джерело: Gazeta.ua

Картина Леонардо да Вінчі "Спаситель світу" зникла з філії паризького музею Лувр в Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів.

Місцерозташування "Спасителя світу" нині невідоме. Роботу да Вінчі не можуть знайти ані в Абу-Дабі, ані в Парижі. За інформацією The New York Times, полотно може перебувати у його нинішнього власника, ім'я якого достеменно невідомо. Припускають, що це наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд, який 2017 року нібито придбав картину через свого посередника - принца Бадера бін Абдулли бін Мохаммеда бін Фархана Аль Сауда. Згідно з основною версією, полотно не показали в музеї, бо саудівський принц вирішив тримати його в себе.

Роботу да Вінчі мали виставити в Луврі Абу-Дабі у вересні минулого року. Але тоді столична влада відклала показ із невідомих причин.

"Спаситель світу" є найдорожчою картиною у світі. У листопаді 2017 року її продали на аукціоні Christie's у Нью-Йорку за рекордні $450 млн. Покупцем виявився принц Бадер бін Абдулла бін Мохаммед бін Фархан Аль Сауд.

Керівництво паризького Лувра сподівається, що картина з'явиться найближчим часом. Адже восени її планують експонувати на виставці, приуроченій 500-річчю від дня смерті да Вінчі.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі