Показали фото теплоходів на Світязі

Джерело: Район.Шацьк

У 60-70-х роках минулого століття на озері Світязь ходили теплоходи.

Про це пам'ятають чимало місцевих та відпочивальників, котрі залюбки каталися на ньому.

Нагадаємо, що днями житель Світязя Сергій Озімоку Facebook у групі «Світязь: історія, факти, відпочинок» повідомив про те, що в затоці озера, де був «центральний причал», під час прибирання вдалося знайти металеву табличку з розкладом маршруту теплохода, який перевозив пасажирів по озеру.

Шачани у коментарях під новиною та постом світязянина стали згадувати події тих років.

«Тим теплоходом я їздила до Світязя, потім йшли на зупинку і так їхали з Пульмо до Шацька. Але краще було до турбази, а там пішки. Бо нам до озера майже така само відстань була», – написала Галина Шум.

Ніна Дужич також пригадує, що квиток на теплохід був дорогий – 20 копійок, а музику з теплохода було чути на все село. Могли місцеві дітлахи й безкоштовно покататися, за умови, якщо помиють палубу.

Олена Ляшук (Волкова) у коментарях в Район.Шацьк під новиною про металеву дошку з розкладом теплохода та у своєму пості у Facebook написала також, що її батько був першим капітаном теплохода ПТ-142 «Москвич».

«Дякую за знахідку, фото і публікацію Сергій Озімок і відгуки ВСІХ. Мій батько, Волков Віталій Миколайович, був першим капітаном теплохода ПТ-142 "Москвич", який в 70-роки ходив водами Світязя, як і описано в статті першого його механіка, а згодом теж капітана. До сліз. На жаль, тато відійшов у вічність 9 березня 2016 року. Залишились фото і спогади про щасливе безтурботне дитинство, коли тато - капітан... Фото теплоходу, яке зроблене ним власноруч, тепер увіковічене на його пам'ятнику. Ще раз дякую ВСІМ. Це - частина історії Волині, якою можна пишатися», - написала донька.

А світлини двох теплоходів, які ходили Світязем, опублікував Сергій Озімок.

Цей з'явився після 74 року ПТ- 142. Ця назва на таблиці з розкладом.

Цей з'явився після 74 року ПТ- 142. Ця назва на таблиці з розкладом.

Перший теплохід який з'явився на Світязі в 60 роках пт -52

Перший теплохід який з'явився на Світязі в 60 роках пт -52

Перший капітан теплохода Віталій Волков

Перший капітан теплохода Віталій Волков

Перший теплохід на Світязі

Перший теплохід на Світязі

На могилі першого капітана зображено теплохід

На могилі першого капітана зображено теплохід


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі