Які жетони видавали собакам у Луцьку на початку ХХ століття. Фото

Джерело: volynua

У Польщі на початку 1920 років почали реєструвати собак для спочатку для полювання, а згодом вже для мешканців міста. Ця реєстрація проходила щороку в кожному повіті і зокрема у Луцьку. Тільки з таким чотирилапим другом можна було йти на полювання.

Факт видачі жетона власнику видався після сплати податку, який дозволяв йому проводити полювання, згодом реєструвати почали і дворових псів.

По суті дані жетони – це пропуск на полювання, у 20-х роках минулого століття, таке задоволення могли дозволити собі лише заможні люди.

 

Згодом, вже кожна міська влада у себе на місці встановлювала податки та умови реєстрації тварин. Зустрічаються жетони 1942 року, що свідчить про те, що собак реєстрували в часи окупації.

Що ж сьогодні у Луцьку теж віднедавна запровадили можливість зареєструвати домашнього улюбленця, через Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

Власник реєструє улюбленця та отримує персональний онлайн кабінет. Отримавши спеціальний мікрочіп або жетон з QR-кодом, тварина надійно захищена від втрати та отримує.

 

 

 

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі